Letakkan Tapak Tangan Suami Pada Kawasan Perut Yang Sakit, Kemudian Minta Suami Bacakan Ayat Ini

MENJADI tanggungjawab kita untuk berusaha dan berikhtiar melindungi diri, ahli keluarga dari ganggūan makhluk halūs.

Perkongsian daripada Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin ini boleh dijadikan panduan buat kita semua dalam usaha melindungi diri daripada ganggūan makhluk halūs.

Cara mudah untuk kesan jika ada ‘makhluk halūs’ tinggal dii dalam perut anda.

Ramai yang hadapi masalah kembūng perut, sēnak ulu hati, banyak angin dalam perut. Bila pergi buat pemeriksaan doktor tiada apa masalah. Cuma doktor cakap ia adalah gastrik sahaja.

Bila balik rumah makan ubat gastrik masih juga sakīt. Perut seolah memulas-mulas, seolah di hīris kesakītān. Angin pula banyak dalam perut. Makan ubat pēcah angin,minum halia tetap juga kēmbung perut.

Belakang bahu tengkuk kerap rasa lenguh dan berat. Kitaran haīd pula jadi tidak  menentu, kadang-kadang banyak keluar, kadang-kadang sedikit keluarnya, kadang-kadang pula berpanjagan keluar, ada kalanya langsung tidak keluar. Pergi jumpa pakar sakīt puan semua ok dan semuanya normal.

Jika anda mengalami seperti di atas, jika anda seorang wanita suruh suami yang buatkan.

Manakala jika anda lelaki sebaik nya suruh lelaki yang buatkan.

Caranya.

Letakkan tapak tangan suami di perut , beritahu suami di mana kawasan perut yang selalu rasa berdenyūt-denyūt dan sakīt. Letakkan di tempat sakīt tersebut.

Kemudian suruh suami baca :

  • Surah Al Fatihah ( Di baca 11 kali )
  • Kemudian baca لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِٱللَّٰهِ‎ (lā ḥawla wa-lā quwwata ʾillā bi-llāhi) sebanyak 11 kali
  • Surah Al Falaq ( Di baca 7 kali )
  • Surah Al ikhlas ( Di baca 7 kali )
  • Dan Selawat ( Di baca 7 kali )

Semasa letakkan tangan tu pastikan tekan sedikit pada perut yang sakīt itu. Jangan kuat tekan hanya sedikit sahaja. Jangan angkat tangan selagi ayat di atas tidak di baca dengan habis..

Sekiranya ada gangguan dalam perut., perut anda akan rasa panas, pījau, sakīt seperti di hirīs-hirīs,sedawa tidak henti, nak muntah dan sesak nafas.

Jika anda mengalami tanda-tanda di atas semasa di ruqyah, nasihat Saya dapatkanlah rawatan Islam segera di pusat rawatan Islam berhampiran anda.. InshaaAllah izin Allah mereka akan bantu anda.

Cara di atas semua sebagai iktiar kesembuhan semua atas izin Allah.. Cuba la buat jika ada gangguan pasti anda akan merasainya..

Moga bermafaat pada Kita semua InshaaAllah, Aamiin..

Siapa pernah rasa terima rawatan dengan saya, jika iktiar hamil dan masalah dalaman perut pasti pernah rasa saya buat. Jika ada ganggūan hanya Allah yang tahu kesakītannya bagaimana. Selepas tarik keluar, izin Allah perut akan rasa ringan.

والله أعلم بالصواب

Semoga perkongsian ini mendapat manfaat kita bersama. Kongsikan kepada keluarga dan sahabat-sahabat anda !

عَنْ أَبِي مَسْعُودٍ عُقْبَةَ بْنِ عَمْرٍو الْأَنْصَارِيِّ البَدْرِيِّ رَضِيَ اللّٰهُ عَنْهُ قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ.

صحيح مسلم ، كتاب الإمارة ، باب فضل إعانة الغازي في سبيل الله بمركوب وغيره، وخلافته في أهله بخير ، حديث رقم 1893

Daripada Abu Mas’ud ‘Uqbah bin Amriy Al-Anshori Al-Badriy رضي الله عنه, beliau berkata : Rasulullah صلى الله عليه وسلم bersabda: “Sesiapa yang dapat menunjukkan suatu kebaikan (kemudian diikuti dan dilakukan kebaikan tersebut oleh seseorang yang lain) maka dia akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya.” (Hadith riwayat Muslim, No.Hadith : 1893)

Like dan Follow kami di @genganakmuda dan @viralmalaysiaku

Oleh : Viral Malaysia Ku

Kredit: Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin

Related articles