Kat Leher Kita Ini Ada Satu Nadi, Cuba Sentuh Dengan 2 Jari. Apabila Rasa Denyutan Nadi Tersebut Terus Baca Doa Ini 7 kali.

Gangguan Jiin boleh berpunca dari 4 sumber berikut:

  • si’hir,
  • sa,ka,
  • lintasan atau A’in (pandangan mata) ATAU
  • percampuran antaranya.

Terdapat banyak spesis jin’ yang tidak dapat diketahui jumlahnya. Namun pesakit mengalami gangguan kebiasaan akan menujukkan tindakbalas tertentu semasa melakukan rawatan.

Berikut adalah perkongsian daripada Ustaz Norazri Medzlan yang merupakan pengasas kepada Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur ini.

Kat leher kita ni ada satu nadi, cuba anda sentuh dengan 2 jari. Apabila rasa denyutan nadi tersebut terus anda baca doa seperti di bawah 7 kali.

أعوذ باالله السميع العليم من الشيطان الرجيم، من همزه ونفخه ونفثه

A’udzubillahissami ‘il ‘aliimi minasyaitonirrojim, min hamzihi, wanaf khi hi, wanafsihi

Maksudnya: Aku Berlindung Dengan Allah Yang Maha Mendengar Lagi Maha Mengetahui Daripada Syai’tan Yang Dire’jam, Daripada Hasu’tannya, Tiupannya dan Simpulannya.

Ketika anda baca tiba-tiba rasa pe’ning, sendawa, mun’tah, menggigil, panas (berpeluh) atau sesuatu bergerak di tubuh anda itu menandakan tubuh anda ada sesuatu gang’guan makhluk ha’lus (jin’).

Kalau ada simptom tersebut dapatkan rawatan di pusat rawatan islam untuk rawatan selanjutnya. Ini adalah kaedah awal untuk mengesan jin’ di dalam tubuh kita. Sebaiknya hafal doa ni, dan baca ketika selepas selesai solat.

Bagi yang ingin mengunakan kaedah tersebut boleh tulis diruang komen “izinkan saya untuk beramal”. Insya Allah nanti saya ijazahkan.

Insya Allah.. ini hanya sebagai salah satu ikhtiar bagi merawat segala penya’kit yang ada didalam tubuh badan kita. Jaga atikad(pegangan) kita, Kebergantungan kita hanya pada Allah سبحانه و تعالى. Sesungguhnya Allah سبحانه و تعالى  yang menyembuhkan.

والله أعلمُ

Perbanyakkan selawat dan salam ke atas Junjungan Besar Nabi Kita Muhammad Ṣallallāhu ′alaihi wassallam. Moga Allah himpunkan kita bersama Nabi kita di Syurga-Nya…

اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Mudah-mudahan perkongsian ini mendapat manfaat kita bersama. Kongsikan kepada keluarga dan sahabat-sahabat anda !

عَنْ أَبِي مَسْعُودٍ عُقْبَةَ بْنِ عَمْرٍو الْأَنْصَارِيِّ البَدْرِيِّ رَضِيَ اللّٰهُ عَنْهُ قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَنْ دَلَّ عَلَى خَيْرٍ فَلَهُ مِثْلُ أَجْرِ فَاعِلِهِ.

صحيح مسلم ، كتاب الإمارة ، باب فضل إعانة الغازي في سبيل الله بمركوب وغيره، وخلافته في أهله بخير ، حديث رقم 1893

Daripada Abu Mas’ud ‘Uqbah bin Amriy Al-Anshori Al-Badriy, beliau berkata : Rasulullah صلى الله عليه وسلم bersabda: “Sesiapa yang dapat menunjukkan suatu kebaikan (kemudian diikuti dan dilakukan kebaikan tersebut oleh seseorang yang lain) maka dia akan mendapat pahala seperti orang yang melakukannya.” (Hadis Riwayat Muslim : 1893)

Like dan Follow kami di @genganakmuda dan @viralmalaysiaku

Disediakan oleh : abunur@vmk
Sumber : Norazri Medzlan

 

Related articles